(sponsoreret indhold)

I Danmark har vi mange ting at være stolte af, f.eks. vores blomstrende gin produktion som vi tidligere har skrevet om her på bloggen, og så vores slikproduktion. Selvom det ikke er noget som vi tænker over i det daglige, så findes der faktisk en række danske slikproducenter, som formår at producere og sælge godt slik til både Danmark og udlandet.

Slikbrands

Et par eksempler af de store danske slikproducenter tæller blandt andet Toms, BonBon, Bülow, Summerbird, Anthon Berg & Galle & Jessen. Herudover findes der også en række mindre producenter af f.eks. lakrids, bolcher og chokolade. Selvom slikbranchen ifølge medierne har nogle hårde år pga. stigende konkurrence fra udlandet og de øget afgifter på fedt/sukker, så bliver de ved med at producere og skabe godt slik til den danske befolkning.

Det er først når man befinder sig i udlandet, at man finder ud af, hvor godt det danske slik er, og hvor ”slemt” andre landes slik kan være. Selvfølgelig betyder det noget at der er det slik vi er van til, men udvalget er ofte ikke særlig stort i udlandet, og der er rigtig mange kategorier som enten er ikke-eksisterende eller meget småt. Eksempelvis er lakrids et produkt som er meget svært at opdrive i andre lande en Danmark, Sverige og Norge og det samme gør sig gældende for vingummi, som ikke finde i samme format, som vi er vand til i Danmark.

Udfordringerne for branchen

Der er dog en række udfordringer for branchen, hvilket bliver tydeligt hvis man kigger på muligheder man har for at købe slik online., da udvalget er ufatteligt småt. Dette vil sig, at udvalgt der hvor forbrugerne er, slet ikke er på det niveau som forbrugerne forventer. Eksempelvis er der kun 2 rigtig online slikbutikker i Danmark (kilde DagligvarerNettet.dk), hvilket langt fra er nok til at tilfredsstille forbrugerne.

Derfor vil opfordringen være herfra, at hvis man som slikbranche ønsker at overleve, så er man nød til at følge med i den teknologiske udvikling.

De store danske slikproducenter